Brugertest

Direktøren klapper, ingeniørerne er tilfredse, og sælgerne vil bare have produktet ud over rampen. MEN kunderne vender tommelfingeren nedad, og produktet sælger ikke. Det er rigtig ærgerligt! Ikke mindst fordi, du kunne have undgået situation ved at inddrage brugerne i udviklingen af dit produkt.

Metoden hedder brugertest. Med en brugertest undersøger du, hvordan målgruppen oplever dit koncept, dit produkt eller din service. Testen giver dig viden til at skabe produkter, som målgruppen vil elske.

Denne bog guider dig igennem den proces, det er at lave en brugertest fra start til slut.

Bogen er beregnet til at blive brugt af dig, der også har travlt med alt mulig andet, og derfor er den kortfattet og går lige til sagen. Den trinvise tilgang til brugertest-metoden og de mange eksempler, forklaringer og illustrationer hjælper dig godt i gang.

Du kan læse bogen i dag og gå i gang med at forberede din første brugertest i morgen.
Om forfatterne

Cecilie Steentoft

Cecilie Steentoft har arbejdet med kundeindsigt og brugervenlighed i 20 år.  Hun er uddannet cand.mag. i medievidenskab fra Aarhus Universitet.  

Gennem hele sit arbejdsliv har Cecilie Steentoft beskæftiget sig med brugerindsigt i en digital sammenhæng. Aktuelt er hun ansat som Lead UX Designer hos Whiteaway Group, hvor hun hjælper med at forbedre brugeroplevelsen på virksomhedens mange digitale platforme.

Cecilie Steentoft har i årenes løb gennemført over 2000 brugertest, dybdeinterviews og fokusgrupper.

Charlotte Albrechtsen

Charlotte Albrechtsen har lavet brugertest for en række private og offentlige virksomheder. Hun er uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og antropologi og ph.d. i virksomhedskommunikation.

Til daglig er Charlotte Albrechtsen selvstændig analysekonsulent i virksomheden Tovejs. Sideløbende hermed underviser hun i kvalitativ metode og undersøgelsesdesign ved Syddansk Universitet, og hun er serieredaktør for trin for trin-serien.

Charlotte Albrechtsen har tidligere udgivet bøger om storytelling i organisationer, spørgeskemadesign og CV-skrivning. Desuden har hun udgivet langt over hundrede blogindlæg om brugerundersøgende metoder på Tovejs.dk/blog.